5 specielle lamper

Lamper har flere funktioner i boligen og selvom deres umiddelbare funktion er at sprede lys, så kan de også fungere primært som en forlængelse af boligindretningen. Hvad enten du er på udkig efter en lampe, der udelukkende tjener et dekorativt formål eller en lampe der skal fungere som en lyskilde og samtidig sætte præg på indretningen, kan du med fordel vende blikket mod design lamper.

Har du været betaget af de smukke lysekroner, man ofte så hængende over spiseborde og skabte et blikfang fra første færd i rummet? Med en nyfortolkning af den klassiske lysekrone har Hübsch designet en dekorative lampe, som skaber en følelse af at være i det rum, der førhen blev betragtet som ¨den fine stue.¨ Denne lysekrone er i røgfarvet metal og har seks udtag til pærer. Der medfølger seks røgfarvede pærer, men det er naturligvis op til dig selv at vurdere, hvilke pærer der vil gøre sig bedst i din boligindretning. Der findes mange forskellige pærer og dette giver derfor også en oplagt mulighed for at kunne skabe lidt variation i indretningen uden som sådan at skulle skifte boliginventar ud. Hvis du vælge at kigge efter andre pærer end de der medfølger, kan du overveje muligheden i at finde pærer, der skiller sig mest muligt ud fra den resterende boligindretning og på denne måde lade lampen få mere opmærksomhed i rummet.

 

En anden design lampe, der kan skabe opsigt i boligindretningen er den mundblæste væglampe fra Design By Us. Med denne lampe får du en meget karismatisk dekoration til væggen når lampen er slukket og når den er tændt vil du opleve det smukkeste lys på væggen. I samme serie fås desuden loftslamper og du kan derfor kombinere begge typer og på denne måde skabe en rød tråd på tværs af rummet.

 

Nuura er et dansk baseret design virksomhed, der stræber efter at skabe æstetiske og smukke lamper, der giver et smukt lys og afspejler de nordiske værdier. Ét af deres smukke design er lampen Miira og her er der tale om et design, der emmer af den nordiske natur. Lampen har et simpelt tidløst design og kombinationen af det mundblæste glas og det stilfulde bearbejdede metal giver lampen et udtryk, der rummer både elegance og rå kant.

 

Lampen Eos fra Vita Copenhagen er blevet meget populær og det med god grund. Designet udstråler nemlig de bløde værdier grundet materialevalget og samtidig leder det tankerne hen mod den skandinaviske trend indenfor boligindretning. Lampen har desuden en høj anvendelighed, da den kan benyttes som loftlampe, sættes på en gulvlampe- samt på en bordlampe stander. Du får dermed mange muligheder i denne ene lampe og selv hvis dette ikke er en nødvendighed på nuværende tidspunkt, kan det ikke afvises at det kunne blive tilfældet. Derudover giver det også en oplagt mulighed for at skabe en rød tråd på tværs af boligen, da du hermed kan inkorporere lampen på flere måde.

 

En lampe der skaber en vis adspredelse i brug er den lille Carrie lamp fra Menu. Her får du en lampe, som er yderst praktisk i sin udformning da den kan medtages og benyttes netop der, hvor behovet for lys måtte opstå. Lampen gør sig særligt godt i den moderne bolig og kan for eksempel benyttes som sengelampe, skrivebordslampe, eller placeres i reolen eller lignende som hyggebelysning. Den lille bordlampe bliver opladet med USB og ved en fuld opladning kan lampen lyse i fem timer.

 

En designer lampe skabes med et skarpt øje, og det er din opgave at finde den lampe, der rammer både det formål og det udtryk der vil fuldende din boligindretning.