Champagnernes prins eller konge?


Möet & Chandon eller bare Möet er et fransk vinhus og medejer af luksusvareselskabet Möet-Hennessy – Vuitton.

Möet et Chandon er en af verdens største producenter af champagne og et prominent champagnehus. De fleste har hørt, set eller smagt en Möet champagne.

 

Champagne eller mousserende vin?

Champagne er ikke kun navnet på den boblende drik vi nyder at drikke, men det er faktisk en region i Frankrig. Champagne har således navngivet begrebet mousserende vin.

Når man nævner ordet Champagne, så er der ingen der er i tvivl om hvad der bliver snakket om. Det er også kun vine fra Champagne-regionen der må kaldes for Champagne. Prisen for en rigtig Champagne er også generelt dyrere indenfor mousserende vine, men også oftest blandt de bedste.

 

Hvad er champagne lavet af?

Champagne og i det her tilfælde en Möet er lavet af 3 forskellige druer, nemlig Pinot Noir, Pinot, Meunier og Chardonnay. Det er to røde og en hvid druesort. Disse druer kommer fra de fem hovedområder i vinregionen Champagne. Der er flere forskellige fremstillingsmetoder når det kommer til mousserende vin, men i Champagne hedder metoden sjovt nok champagnemetoden. Andre mousserende vine kan godt være fremstillet med samme metode, men stadig uden at kunne kalde sig Champagne.

Möet & Chandon’s champagner

Otte hovedtyper af champagner er hvad Möet kan tilbyde af forskellige varianter.

* Möet Imperial

* Möet Rosé Impérial

* Möet Ice Impérial

* Möet Ice Rosé Impérial

* Grand Vintage 2008

* Grand Vintage Rosé 2008

* Möet & Chandon Vintage

Priserne spænder fra et par hundrede kr. helt op til 40.000 tusind kr. Alt afhængig af om det er en Möet impérial eller en af de dyreste og fineste champagner i deres Vintage kollektion. Der er til enhver pris og ganen kan også vælge imellem lidt forskelligt i forhold til smag. Nogle er tørre mens andre er søde og meget frugtige.

Kan champagne drikkes til mad?

Champagne kan sagtens drikke til mad. Champagne kan drikkes til forskellige typer af mad, og er faktisk en god makker til mad.

* Champagne og sushi. Champagne er en af de bedste partnere til sushi, og helst en lidt tør champagne. Bobler i champagnen renser munden godt efter hvert stykke, hvilket bare er en bonus

* Champagne er godt til tapas, og i dag kan tapas være næsten alt. Igen renser boblerne munden godt mellem hver godbid

* Champagne og fisk og skaldyr er altid et hit. Igen i den tørre ende af champagneskalaen

* Sød Champagne og dessert som frugt og kage, men ikke alt for søde kager. Champagne og bær i alle former er en god kombination

Prøv denne burger opskrift også