Chokolade cheesecake


3 3/4 dl digestivekiks, smuldret

125 g smør, smeltet og afkølet

vaniliesukker

Fyld:

1½ + 3 spsk. hvedemel

1 spsk. usødet kakaopulver

1/4 tsk. bagepulver

et nip salt

125 g god, mørk, bitter chokolade, hakket

7 spsk. smør, smeltet

75 g god, mørk, bitter chokolade, smeltet

2 store æg + 1 æggeblomme

1 3/4 dl sukker

vaniliesukker

Topping:

2 pakker flødeost

5 spsk. sukker

1 æg

vaniliesukker

½ tsk. mel

et nip salt

Forvarm ovnen til 180 grader.

Beklæd en lille bradepande med bagepapir, så det går op over kanterne.

Bland smuldret kiks med afkølet smør og vaniliesukker. Kom det i bunden af bradepanden og pres det godt ned. Lad det forbage i 4 minutter. Afkøl i 10 minutter.

I en skål piskes mel, kakaopulver, bagepulver og salt til det er godt blandet. Bland det hakkede chokolade med ½ tsk. af melblandingen. I en anden skål piskes smør og smeltet chokolade sammen til det er glat. I en anden skål, piskes æg og æggeblomme til det er godt blandet, tilsæt sukker og pisk med en el-mikser. Rør så (med en ske) vaniliesukker i og den smeltede chokolade-/smørblanding. Rør melblandingen i, indtil det er godt blandet og vend tilsidst chokoladestykkerne i. Fordel det over den forbagte kiksebund.

I en skål piskes flødeost med sukker med en el-mikser ved lav hastighed, til det er en glat masse. Pisk æg og vaniliesukker i. Vend mel og salt i. Kom flødeosteblandingen ovenpå chokoladedejen, bland de 2 slags med en bred smørekniv i et let bølgende mønster, så de bliver let blandet. Bag i 27-30 minutter, til det har sat sig. Lad det afkøle i bageformen på en bagerist i 3 timer. Sæt det i køleskab i 1 time. Brug bagepapiret til at løfte kagen op med og skær den i 3 strimler. Skær hver strimmel i mindre stykker. Opbevar i køleskab i en lufttæt beholder i op til 3 dage.