Danskerne Søger Biler Udenfor Landets Grænser

Danskerne har i mange år betragtet bilen som først og fremmest værende et værktøj. Den har til formål at hjælpe os med nemt og hurtigt at bevæge os over længere afstande, og også meget gerne have plads til en masse dagligvarer. Hvordan den derudover så ud eller kunne, var ikke så vigtigt endda: bare den opfyldte sin praktiske funktion. Denne pragmatiske tilgang er der som sådan ikke noget i vejen med, men efterhånden som økonomien er blevet stærkere, og janteloven er blevet svækket, så er vores krav til en bil også blevet mere personlige og æstetiske.

Nu om dage vil vi danskere gerne have en bil der både er praktisk og tilfredsstiller nogle andre behov. Der findes utroligt mange forskellige bilmodeller på markedet, og de har alle en vis form for personlighed. Fuldstændigt ligesom man ofte kan se ligheder imellem en hund og dens ejer, så er det i dag også muligt at vælge en bil, der passer til ens egen personlighed og temperament. Med det store udvalg på verdensplan er man ikke en gang nødt til at betale mere for sådan en bil: biler kommer i alle former og størrelser, så det er bare at vælge den, man bedst kan lide. Eller sådan burde det i hvert fald være: problemet er, at vi stadig har et meget snævert udvalg af bilmodeller på det danske marked.

De danske bilforhandlere har nemlig ikke helt fuldt med udviklingen, og deres udbud er stadig et produkt af den gamle mentalitet med, at biler blot behøver at være praktiske. Det giver jo ikke ligefrem motivation til, at importere en masse forskellige bilmodeller. Samtidig er det danske marked ikke specielt stort, da vi jo er et lille land, så det sætter yderligere begrænsninger for, hvor stort et udvalg det giver mening for den enkelte forhandler at have. Så hvad gør man, hvis det danske marked bare ikke har det, man er på jagt efter? Man tager selvfølgeligt til udlandet!

Import af bil fra tyskland har aldrig været nemmere end det er i dag, og det er derfor noget danskerne benytter sig af i stigende grad. Det er selvfølgeligt muligt at importere biler fra hele verden, men det er de færreste der har et behov, som ikke kan stilles i Tyskland. Tyskerne har længe haft smag for mere end blot det praktiske i en bil, og befolkningen er samtidig af en sådan størrelse, at forhandlerne har masser af forskellige biler at byde på. Det er altså blevet ganske almindeligt for danskere at tage et kig hos de tyske bilforhandlere, og så ganske enkelt lade en dansk importør stå for, at bringe bilen til Danmark og få den indregistreret her. Processen er ganske ligetil og simpel, så det er ikke specielt meget sværere, end hvis man købte en af de få modeller, der sælges direkte her i landet.