Det Sunde Alternativ til Chips og Pomfritter

Jeg er lidt af en udstikker i min vennegruppe, men det har jeg det faktisk fint med. Det er nok mest fordi at min vennegruppe er meget åbne overfor det, og på ingen måde forsøger at presse mig ind i deres normer. Tværtimod ser de ud til at værdsætte det alternative perspektiv. Jeg sætter også pris på at de er forskellige fra mig, da det nogle gange giver mig et nyt syn på tingene, og kan være med til at udvide min horisont.

For nyligt sad vi til en filmaften hjemme hos en af mine venner der hedder Jim. Han har et super fedt setup nede i sin kælder, hvor der er et kæmpe surround anlæg og en 4K projektor der blæser filmen op på et kæmpe lærred. Det er fuldstændigt som at være i biografen, bare med endnu bedre lyd, og ingen børn der larmer eller sparker på sæderne. Det er klart det bedste sted at se de nye film. Efter Jim har fået sat det op, har jeg faktisk ikke være i en almindelig biograf. Det er simpelthen spild af penge, og filmoplevelsen er ikke engang nær så god, når man tager i en almindelig biograf. Det er selvfølgeligt også muligt at spise alle mulige forskellige snacks til filmen, frem for de vildt dyre popcorn der er det eneste de sælger i biograferne.

Det bragte os ind på en ret interessant samtale. Nu hvor vi havde alle muligheder i hele verden, når det kom til snacks og slik til en god film, hvad skulle det så være? Her startede en ret underlig krig imellem mine venner. Nogle mente at chips var Guds bedste opfindelse, og at det var den perfekte snack til film. De inkluderede popcorn under chips, men mente også at alle mulige andre chips ville være perfekte også. Det var faktisk det enorme spænd af muligheder, når det kom til chips, der gjorde dem så favorable som film snack. Den anden halvdel af gruppen mente dog at pomfritter var vejen frem. Chips larmer for meget når man ser en film, og det er rent junk. Pomfritter derimod giver den samme salte smag og gode mund-fornemmelse som popcorn, de larmer ikke, og så kan det godt kaldes for mad.

Efter de havde været i gang med at diskutere et stykke tid spurgte de mig, hvad jeg synes. Her blev de alle lidt mundlamme, da jeg foreslog, at rabarber ville være den perfekte snack at have, mens man så film. Den havde de ikke lige set komme. Men rabarber er faktisk geniale som en snack! Man kan dyppe dem i dip ligesom chips, og her kan smagsvariationen jo fint komme fra. Samtidig er rabarber virkeligt sundt og nærende – langt mere en pomfritter! De var skeptiske i starten, men i dag har vi altid rabarber med til vores filmaftener.