Fantastisk chokoladesymfoni

6 pers.

225 g blødt smør

375 g brun farin

2 æg

korn af 2 stang vanilie

2 spsk. god kakaopulver (til bagning)

100 g god, mørk chokolade, med høj kakaoindhold

170 g mel

1 tsk. natron

1 tsk. salt

Pis smør og brun farin rigtig godt sammen med en el-mikser, til det er en luftig masse. Tilsæt æg, vanilie og kakao pisk godt. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad, lad den køle lidt af. Vend den let afkølede chokolade i dejen. Sigt melet sammen med natron og salt, vend det i dejen lidt efter lidt med lette tag. Beklæd en bageform med bagepapir, som smørres godt med smør. Bag ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter, skru ned til 160 grader og bag videre i yderligere 15 minutter. Lad den køle helt af, inden den skæres i passende firkanter.

Chokolademousse:

200 g god mørk chokolade med pænt højt kakaoindhold

100 g smør

4 pasteuriserede æggehvider

200 g flormelis

2 dl piskefløde

reven skal af 1 appelsin

3 pasteuriserede æggeblommer

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad, sammen med smørret, lad det køle lidt af. Pisk æggehviderne helt stive sammen med flormelis, som tilsættes lidt efter lidt. Pisk fløden til en let skum. Rør den chokolade-/smørblandingen sammen med æggeblommerne. Vend de stiftpiskede æggehvider i og derefter flødeskummet sammen med appelsinskallen, brug lette tag. Sæt mousse’en på køl.

Mascarponecreme:

1 bæger mascarpone

lidt god chokolade, finthakket

Desuden:

fintrevet appelsinskal

god ahornsirup

chokoladeis af god kvalitet

Anret et stykke kage med en skefuld chokolademousse, en kugle god chokoladeis og en lille kugle mascarpone rørt med chokoladestykker. Drys med appelsinskal og dryp med lidt ahornsirup.