Hvordan finder man et godt sted med smørrebrød i Århus?

Der er nu intet som et lækkert stykke rugbrød med højtbelagt pålæg. Ikke bare er det en luksuriøs form for frokost, som kollegaerne konsekvent kigger langt efter, når de sidder med deres egne flade leverpostejsmadder. Man kender det jo også godt selv, når man er blevet sendt på job med et par ynkelig stykker rugbrød med makrel eller ost, og en anden medarbejder så disker op med det helt store kolde bord fra en af de nærliggende delikatesse forretninger. Så er det bare som om, man overhovedet ikke kan få øjnene fra vedkommendes madpakke. Man får næsten lyst til at tage bilen ned efter noget selv.

Det helt rigtige sted

Det kan dog være svært at finde det helt rigtige sted at købe sit smørrebrød i Århus. Det er ikke, fordi udvalget af forretninger ikke er stort nok, for det er nærmest enormt. Det er mere, fordi mange af dem har det samme på kortet. Ikke, at det bestemt ikke også er vildt lækkert. Det ville bare være skønt, hvis det var muligt at finde et sted, der solgte noget lidt ekstraordinært som fx specielle fiskedelikatesser som krebsehaler eller lignende. Eller, at de enkelte steder blot skilte sig lidt ud fra hinanden ved at komme på idéer, som de andre ikke har fået endnu. På den måde kunne det blive en mere innovativ del af hele det område.

Allerede nye standarder

Allerede nu begynder der at kunne ses nye takter på netop dette område. Førhen kunne de højtbelagte rugbrødsmadder nemt stå i butikkerne i et godt stykke tid, før de blev solgt – og var dermed blevet slatne. Det har de fleste forretninger i Århus heldigvis lavet om på, og der er begyndt at komme helt nye og superhøje standarder. Fx laver de fleste deres eget rugbrød, som ofte er helt friskbagt eller steger deres andre frikadeller og laver deres egen italienske salat. Det gør bare frokosten endnu mere lækker, og er blot endnu en grund til at lede efter den bedste forretning med smørrebrød i Århus. I det mindste blot for at se, hvor høj en standard, der må være det sted – det kan ikke være så lidt endda.