Indbagte bøffer


½ kg. hakket oksekød

1 pk. butterdej

mel

salt, friskkværnet peber

25 g smør

1 løg, hakket

2½ dl fløde

1 rød peberfrugt i strimler

1 grøn peberfrugt i strimler

1 gul peberfrugt i strimler

250 g champignon i tykke skiver

1 æg

Tø butterdejen op i køleskab inden den skal bruges. Form 4 bøffer af kødet og vend dem i mel blandet med salt og friskkværnet peber. Brun bøfferne i lidt smør på en pande, tl de får en stegeskorpe, ca. 1 minut (høj varme). Stil dem til side og lad dem køle af.

Forvarm ovnen til 180 grader og rul butterdejen tyndt ud, ca. 2 mm. tyk. Smelt lidt smør på panden og sauter løgene, til de bliver bløde. Tilsæt champignon og lad dem stege med til væden er kogt ind. Peberfrugt kommes ved og svitses kort, inden fløden hældes ved. Lad det koge lidt ind, til det bliver tykkere, rør i det af og til. Lav en meljævning og jævn saucen, smag til med salt og friskkværnet peber.

Skær butterdejen ud i firkanter, store nok til at pakke bøfferne ind i. Læg en – godt afkølet – bøf på hver firkant, top o med stuvningen og pak det hele ind i butterdej. Sæt pakkerne på en bageplade og pensl med lidt sammenpisket æg. Lad dem bage i ca. 45 minutter, til de er gyldne og sprøde. Server med hasselback kartofler, salat og bearnaisesauce.