Lystfiskeri trender i Danmark


Det bliver mere og mere populært at fiske i Danmark, og folk rundt om i landet køber stænger og madding som aldrig før. Den stigende interesse i lystfiskeri i Danmark er ikke så overraskende, for uanset hvor du opholder dig i Danmark, er du kun en spytklat fra en sø, et vandløb eller kysten. Det betyder, at der er uendelige muligheder uden det store besvær. Vil du hoppe med på den store trend, så er det nu du skal spidse øre. Efter du har læst artiklen, er du nemlig klar til at gribe (eller købe) fiskestangen, sætte madding på krogen og tage ud og fiske.

Værd at vide
Nu kan det godt være, at du lige har læst, at Danmark er fyldt med søer, vandløb, hav eller fjord, hvor du kan fiske, men det betyder ikke, at du må fiske alle steder. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, hvor det er tilladt. Nogle steder er der krav om fisketegn og fiskekort, mens der andre steder er frit spil. Ved Put & Take søer kan du oftest mod betaling fiske uden fiskekort eller fisketegn, men det er langt fra tilfældet andre steder. Start derfor altid ud med at undersøge dine muligheder, så du ikke overtræder nogle regler.

Mange måder at fiske på
Der findes mange forskellige former for fiskeri, så der er helt sikkert noget for alle interesser og præferencer. Man kan tage fiskestangen frem fra skuret, grave en regnorm op fra jorden, tage børnene i hånden og så er man klar til at fange fisk ved en nærliggende sø. Man kan også tage på en mere avanceret form for fiskeri som eksempelvis fluefiskeri, der kræver en speciel teknik. Dette er typisk noget for den mere erfarne fisker. Der er også flere og flere, der tager ud på en båd og fanger store fisk, der ikke er i små bække og åer. Der er altså uanede muligheder for fiskeri, og du skal finde den form, der passer bedst til dig. 

Man skal ikke gå ned på udstyr

Når man skal på fisketur, er det vigtigt at være godt forberedt. Ligesom så mange andre aktiviteter er der alverdens forskellige dimser og dimsedutter, som ikke er nødvendige. Der er dog nogle helt essentielle ting, der er gode at have, hvis man gerne vil have en succesfuld fisketur. Først og fremmest er det væsentligt at have det helt basale udstyr såsom fiskestang, fiskesnøre og madding, ellers kan det godt blive en udfordring at få en fisk på krogen. Derudover kan en kniv være uundværlig. Den kan både benyttes til at skære i sin fiskesnøre, hvis den vikler sig sammen og er også nyttig til at rengøre fisken efter fangst.

Nem måde at opbevare sit grej på

Det er vigtigt at have noget at opbevare sit fiskegrej i. Hvis du er nybegynder og ikke helt ved, om fiskeri er noget for dig, kan du starte med eksempelvis at investere i en The North Face rygsæk. En The North Face rygsæk har mange forskellige rum og opbevaringsmuligheder til alt det fiskegrej, du nu måtte have. Fordelen ved denne form for opbevaring er, at den også kan bruges til andre aktiviteter, hvis fiskeri ikke er noget for dig. Hvis du i stedet er en mere erfaren fisker eller bare ved at fiskeri er noget for dig, så kan du også investere i specifikke grejæsker og tasker, som specifikt er lavet til at opbevare fiskegrej på den mest optimale måde.

Nu er der hvis ikke andet tilbage at sige end: Rigtig god fisketur.