Ris med kylling og bacon

1 hel kylling

2 gulerødder, i grove stykker

1 løg i grove stykker

2 kviste persille

½ tsk. hele, sorte peberkorn

2 fed hvidløg, hele uden skal

Ris:

1 spsk. olivenolie

1 tsk. stærk karry

1 skalotteløg, finthakket

2 fed hvidløg, knust og finthakket

500 g basmatiris

1 liter kogevand fra kyllingen

Desuden:

250 g modne, aromatiske cocktailtomater i kvarte

3 avocado, skåret i mindre stykker

saft af ½-1 lime

50 g pinjekener, let ristede

75 g bacon i skiver, stegt sprødt og afdryppet

2 håndfulde bredbladet persille, finthakket

Skyl kyllingen godt og sørg for at al indmaden er væk. Kom den i en stor gryde, hæld vand på til den er næsten dækket og kom løg, persille, hvidløgsfed, hele peberkorn og gulerødder ved. Bring vandet i kog, skru ned og kog ved svag varme i ca. 1 time. Hæld vandet fra, gennem en sigte og ned i en skål. Afmål 1 liter der skal bruges senere. Smid de kogte grønsager ud. Lad kyllingen køle lidt af og pil så skindet af. Pil også kødet af og riv det i trevler bagefter med 2 gafler.

Skyl risene godt og lad dem dryppe af. Varm olie op i en sauterpande eller en bred, dyb gryde. Kom skalotteløg, hvidløg, karry og ris i. Vend det hele rundt, til risene har taget farve. Hæld kogevandet fra kyllingen ved, lidt ad gangen så risene har tid til at opsuge væden, rør HELE tiden (ligesom ved risotto). Gentag processen mens risene simrer ved svag varme og al væsken er opbrugt, det tager ca. ½ time så er risene møre. Tag gryden af varmen og lad risene afkøle.

Med det samme avocadokødet er skåret i stykker, dryppes de med limesaft. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de bliver let gyldne. Steg bacon sprødt og lad det dryppe af, bræk i mindre stykker. Pres kernerne ud af tomaterne i kvarter og vend dem med risene sammen med kyllingestykker, avocado og persille. Fordel på et stort fad og drys med pinjekerner og bacon.